Ψηφιακό Αποθετήριο των ΑΣΚΙ


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους χωρίζοντας τους με κόμμα Π.Χ: ΕΠΟΝ, Πειραιάς, έκθεση.

Αντιδικτατορικό Εργατικό Μέτωπο

Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

Τίτλος Αντιδικτατορικό Εργατικό Μέτωπο
Υπότιτλος Εργατικά ζητήματα. Κινητοποιήσεις εργαζομένων. Διεθνής εργατική αλληλεγγύη.
Αρ. φύλλου 2-3
Τόπος έκδοσης Δυτική Γερμανία / Δυτικό Βερολίνο
Εκδότης ΑΕΜ (Αντιδικτατορικό Εργατικό Μέτωπο) / Αντιπροσωπεία στο εξωτερικό
Ημερομηνία 03/1973 - 04/1973
Σημειώσεις Περιεχόμενα: -Συνάντηση Αντιπροσωπείας του ΑΕΜ με αντιπροσώπους της ΠΣΟ. -Κοινή παρέμβαση των ΑΕΜ, ΕΣΑΚ και Συνδικαλιστικού Τμήματος του ΠΑΚ στο Συνέδριο της Φεντερμπρατσάντι. -Νόθο και φιάσκο το 17ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ. Ανακοίνωση της ΣΕ των ΕΛΣΟΕ. Ανακοίνωση της Συντονιστική Επιτροπής Εργατοϋπαλληλικών Αντιδικτατορικών Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Ελλάδος. Μερικά συμπεράσματα από τις εργασίες του 17ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ. -Πρωτομαγιάτικη Προκήρυξη της Συντονιστικής Επιτροπής ΕΛΣΟΕ. Πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις. Οι Ιταλοί εργαζόμενοι στο πλευρό του ελληνικού λαού. Ανταπόκριση από τη Ρώμη. -Οι εργαζόμενοι παλεύουν για τα ζητήματά τους: Υπομνήματα, τηλεγραφήματα, διαβήματα, συγκεντρώσεις, στάσεις, προειδοποιήσεις για απεργία. Συνέδρια. -Οι αγρότες των Μεγάρων υπερασπίζουν τη γη τους. Οι κάτοικοι του Καματερού κατά των απαλλοτριώσεων. Η χούντα επιμένει στην απαλλοτρίωση και στο Μενίδι. Οι κάτοικοι των Μεθάνων, Πόρου και Αιγίνης κατά της εγκατάστασης Εργοστασίου Τσιμέντων στα νησιά τους. -Πολλαπλασιάζονται τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα. Συνεχίζεται η καθήλωση των μισθών και των μεροκαμάτων. Καταγγελίες Συλλογικών Συμβάσεων.Οι ψαράδες πετούν τα ψάρια στη θάλασσα. -Μεγάλη διαδήλωση διαμαρτυρίας εργαζομένων στο Αγρίνιο. Νέες ομαδικές απολύσεις στη ΔΕΗ. Από τη Διεθνή Αλληλεγγύη. -Δεινή η κατάσταση εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων. Έντονες διαμαρτυρίες συνταξιούχων. -Χρονικό κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην περίοδο 1970-1973.
Θέμα ως θέμα Διεθνές αντιδικτατορικό κίνημα ,   Εργατική Πρωτομαγιά ,   Ιταλία (εργατικά συνδικάτα) ,   Εργατικό κίνημα ,   Εργατικές διεκδικήσεις
Θέματα ΠΑΚ (Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα) ,   Γ.Σ.Ε.Ε. / 17ο Πανελλαδικό Συνέδριο (1973) ,   ΑΕΜ (Αντιδικτατορικό Εργατικό Μέτωπο)
Χρόνος Α
Τοπικά Στοιχεία