Ψηφιακά Αρχεία ΑΣΚΙ


Go to content


Καλώς ήλθατε στην ψηφιακή βιβλιογραφία με θέμα: Σοσιαλιστικές αναζητήσεις και η παραγωγή του βιβλίου (1855-1937)

 

 

 

Η αναλυτική βιβλιογραφική καταγραφή των πρωτοσοσιαλιστικών, σοσιαλιστικών και κομμουνιστικών έργων, πρωτοτύπων και μεταφράσεων, που εκδόθηκαν στην Ελλάδα στην περίοδο 1855-1937, εγγράφεται τα τελευταία χρόνια στα ενδιαφέροντα των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας. Ιδιαίτερα γόνιμες για την εισαγωγή και την διάδοση των ιδεών του σοσιαλισμού στην ελληνική πραγματικότητα, οι τελευταίες δεκαετίες του 19ου αιώνα, συμπληρώνονται από την πλούσια και πολυφωνική παραγωγή των αρχών του 20ού αιώνα και των μεσοπολεμικών χρόνων μέχρι τις απαγορεύσεις που επέβαλλε η δικτατορία του Μεταξά.

Ο παρών διαδικτυακός τόπος, που έγινε εφικτός χάρη στην ευγενική χορηγία του κοινωφελούς ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστόπουλου, αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση της συστηματικής παρακολούθησης και κατανόησης του συγκεκριμένου εκδοτικού φαινομένου. Οι βιβλιογραφικές καταγραφές αξιοποιούν τόσο τις εκδόσεις που απόκεινται στη βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ, όσο και εκείνες που έχουν εντοπιστεί σε κεντρικές ελληνικές βιβλιοθήκες. Επιπλέον, συμπληρώνονται από έργα που περιλαμβάνονται σε ιδιωτικές συλλογές.

Ο διαρκής εμπλουτισμός του ιστότοπου με νέα βιβλιογραφικά δεδομένα παραμένει στις άμεσες προτεραιότητες των ΑΣΚΙ ώστε να καταστεί αποτελεσματικότερη η έρευνα εκ μέρους των επισκεπτών του.

Το έργο πραγματοποιήθηκε με την ευγενική επιχορήγηση του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστόπουλου.


 


Infolib LibSolution |

Back to content | Back to main menu